Michiel & Sietse Pöpping - Markant Outdoorcentrum

12-07-2021

Auteur: Stichting Achterhoek Toerisme

Van groepen naar gezinnen

Dankzij de coronacrisis kreeg het woord ‘survival’ voor Markant Outdoorcentrum een geheel nieuwe betekenis: tachtig procent van de omzet viel weg. Maar het bedrijf wist zichzelf opnieuw uit te vinden door de focus op een andere doelgroep te leggen. We spraken erover met Michiel en Sietse Pöpping van Markant.

Michiel: “Normaal gesproken bestaat onze omzet voor tachtig procent uit schoolkampen en bedrijfs-, groeps- en schooluitjes. Dat viel vorig jaar helemaal weg. Daarnaast organiseren we altijd veel evenementen, zoals het Foodtruckfestival. Die konden we ook allemaal uit de agenda wegstrepen.” Sietse: “Al snel kwam de kracht van ons team naar boven. We zijn samen gaan kijken naar wat we nog wél konden doen. We hebben altijd al wel pogingen gedaan om gezinsactiviteiten aan te bieden op ons outdoorcentrum, maar dit is nooit écht van de grond gekomen. We besloten het nieuw leven in te blazen via de website avonturen-achterhoek.nl, met daaraan gekoppeld een nieuw concept: Avonturencamping Stroombroek. We hebben geïnvesteerd in een nieuwe websites en een betere marketingcampagne. Een aanpak die goed bleek te werken.”

Met je eigen gezin
Waar Markant zich dus voornamelijk richt op groepen, is het bij Avonturen Achterhoek al mogelijk om een activiteit voor één persoon te boeken. Sietse: “Maar we richten ons vooral op gezinnen. Gezinnen in de Achterhoek en de Liemers, maar ook gezinnen die in de regio vakantie vieren. Onze flyers liggen op diverse campings in de omgeving. Vooral toen verder nog alles gesloten was, waren veel mensen blij dat ze toch iets konden doen. Erg mooi om die enthousiaste reacties te zien, dat deed onszelf ook goed.” Michiel: “De combinatie met onze eigen Avonturencamping blijkt heel goed te werken. Mensen komen naar de camping voor een actieve gezins vakantie. Na een sportieve dag in de buitenlucht kijken ze ’s avonds samen voor de tent wat ze de volgende dag gaan doen. Er is voldoende keuze en alle activiteiten zijn online te boeken, dat werkt erg fijn.”

Opschuiven
Beide heren vinden het een mooie ontwikkeling om iets meer op te schuiven naar de toeristische markt. Michiel: “Een deel van dit nieuwe aanbod houden we straks zeker in stand. Als we weer op ons oude omzetniveau kunnen komen en daar met het nieuwe aanbod nog wat kunnen toevoegen, zie ik het positief in.” Sietse: “Toch verleggen we zodra het kan onze focus wel weer naar groepen. Groepen blij maken met activiteiten, overnachtingen en lekker eten is wat we graag doen en waar we goed in zijn. Maar we zullen in de toekomst zeker ook voortborduren op de ervaringen van de afgelopen tijd, dat staat vast.”

Juiste snaar
Sinds kort is Markant Outdoor aangesloten bij de campagne Outdoor Achterhoek van Achterhoek Toerisme. Michiel: “Die campagne raakt echt de juiste snaar. Wij richten ons op de sportieve en actieve bezoeker en verwachten door deelname aan de campagne een betere connectie met die doelgroep te kunnen maken.” Sietse: “Sowieso vinden we goede samenwerking met andere ondernemers heel belangrijk. We onderhouden warme contacten met lokale campings en hotels en met onze buren van de Kabelwaterskibaan en Landal Stroombroek. De gasten van onze camping kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Landal en andersom kunnen de gasten van Landal bij ons op het outdoorterrein avonturen beleven. Zo versterk je elkaar.”

Over Outdoor Achterhoek
De campagne Outdoor Achterhoek profileert de Achterhoek als buitensportbestemming. Want met het gevarieerde landschap van bossen, heuvels en oude zandwegen heeft de Achterhoek alles in huis voor een ultieme buitensportervaring. De focus ligt op mountainbiken, gravelbiken, trailrunnen en paardrijden.
outdoorachterhoek.nl

Over Markant Outdoorcentrum
Markant Outdoorcentrum in Braamt biedt verschillende outdooractiviteiten aan voor bedrijven, scholen en particulieren. Daarnaast organiseert Markant zomerkampen en diverse festivals, zoals Warm Winter Licht en het Foodtruckfestival Achterhoek. We spraken met Michiel Pöpping(directeur) en Sietse Pöpping (sales- & eventmanager).
markant-outdoorcentrum.nl
avonturen-achterhoek.nl
avonturencamping-stroombroek.nl