Onbeperkt genieten in de Achterhoek

25-06-2021

Auteur: Achterhoek Toerisme

Vanuit de Vrijetijdsagenda is het project 'Onbeperkt Genieten in de Achterhoek' van start gegaan. Het doel van dit project is dat alle gasten en inwoners, ongeacht een lichamelijke- en/of geestelijke beperking, onbeperkt van hun vrije tijd kunnen genieten in de Achterhoek.

Van vakantie tot dagje uit: deze toeristische regio heeft namelijk veel te bieden. Denk hierbij aan vele slaapplaatsen, een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk, heerlijke restaurants en leuke attracties. Ideaal dus om er in eigen land lekker op uit te gaan! Ongehinderd en Achterhoek Toerisme vinden het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, hiervan kan genieten.  

Wat houdt het project in?

Deze zomer gaat Ongehinderd de toegankelijkheid van meer dan 100 locaties in 8 Achterhoekse gemeenten in kaart brengen zodat mensen met een lichamelijke beperking ook precies weten waar ze goed terecht kunnen. De deelnemende gemeenten zijn Bronkhorst, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Aalten, Oude IJsselstreek, Lochem en Doetinchem. De toegankelijkheidsinformatie zal eenvoudig terug te vinden zijn in de gratis Ongehinderd app en op de website van Achterhoek Toerisme. 

Naast deze informatievoorziening ontvangen de deelnemende ondernemers tips om de toegankelijkheid van hun locatie voor mensen met een beperking te verbeteren. We willen hiermee zorgen voor meer bewustwording, beter toegankelijke locaties en meer gasten die zich thuis voelen in de Achterhoek.  

Over Ongehinderd

Ongehinderd is een sociale onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland voor iedereen. Door een landelijk keuringsteam worden locaties getoetst op toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijk beperking. De getoetste informatie is in de gratis Ongehinderd app en op de website te vinden, zodat de inmiddels meer dan 130.000 gebruikers altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties en binnenkort dus ook locaties in de Achterhoek!