"De Achterhoek komt steeds meer bekend te staan als mountainbikeregio”

17-03-2022

Auteur: Achterhoek Toerisme

Bij Bike Totaal Goossens Lochem hebben ze alles in huis voor elke fietser. Een breed assortiment in onder andere mountainbikes maakt de fietsenzaak tot een ideaal startpunt voor de MTB-route Lochem. Eigenaar Henk Beumer en zijn dochter Anne vertellen over hun overwegingen om partner te worden van Achterhoek Toerisme.

Sinds begin 2021 is Goossens Lochem gevestigd in een ruim pand aan de rand van het centrum van Lochem. “We hebben na de verhuizing meteen besloten om partner van Achterhoek Toerisme te worden en ook startlocatievoor de MTB-route Lochem. We zitten op de ideale locatie daarvoor”, vertelt eigenaar Henk Beumer. “Ik ben zelf betrokken geweest bij de aanleg van de route, die wordt onderhouden door vele vrijwilligers. Niets dan lof daarvoor Ik vond dat daar wel wat tegenover mocht staan. Maar natuurlijk hebben ik er niet alleen persoonlijk belang bij. Er is ook een zakelijk belang.”

Meer vraag naar verhuur

Anne vertelt: “We hebben in de winkel een groot assortiment mountainbikes en accessoires. Voor of na hun fietstocht wippen mensen snel even bij ons binnen. Medio april komt er ook een bikewash op de parkeerplaats, zodat je je fiets na afloop zelf kunt afspoelen. Afgelopen zomer zijn we, naast de verhuur van e-bikes en stadsfietsen, ook
gestart met de verhuur van mountainbikes. Sinds we startpunt zijn, nam de vraag daarnaar sterk toe. Vrijwel al onze medewerkers fietsen zelf, dus we kunnen onze klanten goed adviseren. Zo is de MTB-route Lochem best pittig, beginnende mountainbikers geven we dat mee. We verwijzen dan bijvoorbeeld naar de route Vorden, die kent minder
klimmetjes.”

Mountainbikeregio

“Het is fantastisch dat de MTB-routes de afgelopen tijd zo zijn opgeknapt”, vindt Henk. “De mountainbikepaden zijn nu beter gescheiden van de wandelpaden. Ook is er gezorgd voor een goede afwatering, zodat de paden ook bij regenachtig weer goed berijdbaar blijven. De route staat wekelijks hoog in de landelijke top tien van mountainbikeroutes. Van onze klanten krijgen we ook alleen maar enthousiaste reacties. Mensen die van verder weg komen, zijn vaak verrast over de mogelijkheden en de ruimte hier. De Achterhoek komt steeds meer bekend te staan als mountainbikeregio. En dat juichen wij natuurlijk van harte toe!”