De Gouden Karper Hummelo viert 100ste verjaardag

03-06-2021

Auteur: De Gouden Karper

Hotel restaurant café De Gouden Karper in Hummelo viert op 14 juni 2021 haar 100ste verjaardag. Op die dag is het 100 jaar geleden dat het bedrijf in handen kwam van de familie Remmelink. Het jubileum wordt gevierd met speciale menu’s en themafeestavonden. “In februari 2022 hopen we het officiële jubileumfeest te kunnen vieren en wordt een jubileummagazine gepresenteerd”, vertelt de huidige eigenaar, Elisabeth Remmelink - de van der Schueren.

Elisabeth is de vierde generatie die in de voetsporen is getreden van de opa van haar moeder Rita: Gerrit Jan Remmelink. Hij kreeg officieel op 14 juni 1921 de vergunning om het horecabedrijf te huren en kocht het in 1923. Gerrit Jan had als bijnaam ‘De Krent’. Inmiddels staat De Gouden Karper in de volksmond ook bekend als ‘De Krent.’

Borrel op 14 juni

“Dit bijzondere jubileum laten wij natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Helaas kunnen wij deze dag niet groots vieren vanwege corona, maar op 14 juni houden wij van 16 tot 18 uur een borrel om met onze gasten te toosten op onze 100ste verjaardag”, vertelt Elisabeth Remmelink van De Gouden Karper in Hummelo. In verband met de coronamaatregelen is deze borrel op reservering.

Jubileummenu

Daarnaast is er om de twee maanden een klassiek Gouden Karper menu met daarin gerechten die al 100 jaar op de kaart staan. Van 14 juni tot en met 14 augustus bestaat dit jubileummenu uit: hors-d'oeuvre, ½ haantje met kerriesaus en chipolatapudding met marasquinsaus voor €25 per persoon.

Italiaanse avonden

Per maand staan er verder één of twee gezellige feestavonden op stapel. Woensdag 23 en donderdag 24 juni zijn dat de Italiaanse dagen. “Gasten kunnen coronaproof eten aan lange tafels: met authentieke Italiaanse gerechten en bijpassende Italiaanse biertjes en wijn.”  Deze avonden starten om 17.30 uur en een 3 gangenmenu kost € 37,50 (exclusief drankjes). Reserveren kan via welkom@degoudenkarperhummelo.nl of door te bellen naar 0314-38 12 14.

Fotograaf: Made by Lynn