Gastvrij Achterhoek

Met een gastvrij ontvangst kun je hét verschil maken. Dit kennisprogramma is interactief, inspirerend, afwisselend, praktisch en vooral erg leuk. Als medewerker van een VVV’s/TIP met een samenwerkingsovereenkomst met Achterhoek Toerisme kun je gratis deelnemen aan één of meerdere van onderstaande trainingen. 

E-learning Gastvrij Achterhoek

Het start allemaal met basiskennis over wat gastvrijheid is, wat het oplevert en op welke manier je de beleving van de gast positief kan beïnvloeden. Deze kennis is verwerkt in een interactieve e-learning module. Deze e-learning module is bedoeld voor nieuwe VVV/TIP medewerkers en afronding van deze training is bovendien een voorwaarde voor deelname aan één van de workshops. De e-learning module kan 24/7 worden gemaakt en is te vinden in onze e-learning omgeving, waar je zelf een eigen account kunt aanmaken.

Basisworkshop Gastvrijheid

Maandag 21 november | 9.30u – 12.30u | Het Reirinck, Oude Winterswijkseweg 52, Groenlo 

In deze basisworkshop van Gastvrijheid in Bedrijf krijg je inzicht in hoe je een gastvrijheidsbeleving kunt regisseren, gaan we aan de slag met DISC methode voor mensenkennis en is er aandacht voor zelfreflectie: hoe gastvrij ben jij? Wat is de kracht van een goede eerste en laatste indruk? Deze workshop is bedoeld voor degenen die nog niet eerder hebben deelgenomen aan de basisworkshop Gastvrijheid en voor nieuwe VVV/TIP medewerkers. Heb je al eerder aan deze basisworkshop deelgenomen, dan kun je deze overslaan en is de verdiepende workshop hieronder een aanrader.

Verdiepende workshop Gastvrijheid 

Maandag 21 november | 13.30u – 16.30u | Het Reirinck, Oude Winterswijkseweg 52, Groenlo 

Deze workshop is bedoeld voor VVV/TIP medewerkers die in het najaar van 2020 of 2021 al hebben deelgenomen aan de basisworkshop. In deze verdiepende gastvrijheidsworkshop gaan we samen de puntjes op de “i” zetten. Wat is ons authentieke verhaal aan gasten? Hoe verrassen we gasten en maken we ze tot fan?
Hoe passen we de 5 V’s toe in de praktijk? Wat gaat er goed en kan er nog beter?  Hoe kunnen we gastvrij omgaan met uitdagingen in de praktijk? en workshop vol interactie, inspiratie en praktijksituaties!

Let op: Ben je werkzaam bij één van de VVV Inspiratiepunten, dan kun je deelnemen aan een gastvrijheidstraining op locatie begin 2023. Vraag bij je coördinator na wanneer de training op locatie zal plaatsvinden. Afronding van de e-learning Gastvrij Achterhoek is een voorwaarde voor deelname. Nieuwe medewerkers van Inspiratiepunten kunnen ook deelnemen aan de Basisworkshop Gastvrijheid.

Voor vragen over het kennisprogramma, neem contact op met Heleen Faber (tel. 0545 250 414, e-mail h.faber@achterhoek.nl) of Niels Weijers (tel. 0545 250 380, e-mail n.weijers@achterhoek.nl).