Haal meer uit de Achterhoekse routenetwerken

08-03-2021

Auteur: Achterhoek Toerisme

Met een prachtig landschap, meer dan driehonderd bewegwijzerde wandelroutes en ruim 3200 kilometer aan hoogwaardig fietsknooppuntennetwerk, is de Achterhoek de regio bij uitstek om er heerlijk opuit te trekken. Via fiets- en wandelkaarten, routebundels en digitale routes inspireren we de doelgroep en maken we het verblijf nog aangenamer. Als partner kunt u hiervan meeprofiteren. 

Beheer routenetwerken

Achterhoek Toerisme is uw partner als het gaat om de toeristische infrastructuren in de regio. We beheren het fietsknooppuntennetwerk en het wandelkeuzenetwerk en zorgen ervoor dat de recreant altijd optimaal kan genieten. Daarnaast ontwikkelen we de mooiste routes.   

Informatievoorziening

We hebben te maken met een grote groep gebruikers die op verschillende manieren routes volgen. Van eropuit trekken zonder plan, tot het volgen van een (online) zorgvuldig uitgestippelde route. Dit betekent dat de zichtbaarheid en presentatie van de routes op verschillende niveaus moet plaatsvinden. We onderscheiden:
-    Informatie in het veld (bewegwijzering, TOP’s, etc.)
-    Offline informatie / navigatie (folders, routeboekjes, (route)kaarten, etc.)
-    Online informatie / navigatie (website, app, gps-navigatie)

Digitale informatie en navigatie 

Het afgelopen jaar hebben we volop ingezet op de digitale informatievoorziening. Vanuit de toeristische database brengen we zoveel mogelijk toeristische informatie samen. Dit zie je terug op onze website. Op de pagina’s van ondernemers worden interessante bezienswaardigheden getoond, maar ook routes die vanaf de locatie of in de buurt vertrekken. 

Meer dan 250 routes

Voor de bezoeker die zich online oriënteert, is website uitgebreid met een eigen routemodule met nu al meer dan 250 routes. De module speelt een rol tijdens de oriëntatiefase, de navigatie naar het startpunt van de route en het daadwerkelijk volgen van de route. Er wordt ook een link gelegd met de VVV’s en verkooppunten in de directe omgeving van de route. Zo weet de (potentiële) gast direct waar hij terecht kan voor meer informatie of een mooie routebundel. 

Route-app in ontwikkeling

Op dit moment werken we hard aan de realisatie van de Achterhoek Routes app, waarmee de gast gebruik kan maken van turn-by-turn navigatie (‘Over 200 meter rechtsaf’), informatie en mooie aanbiedingen onderweg. Met de app kun je ook routes zelf samenstellen en downloaden. 

Routepakket

Als partner van Achterhoek Toerisme kunt u een routepakket (jaarabonnement € 255) afnemen. We brengen dan twee routes onder de aandacht die starten vanaf uw bedrijf. Deze routes lopen over de bestaande netwerken. Ze worden geplaatst op de routeportal en gelinkt aan uw profielpagina op achterhoek.nl. U ontvangt per route 250 routekaartjes die u gratis kunt meegeven aan uw gasten. Bij een nieuwe druk wordt uw bedrijfsnaam ook opgenomen op de fiets- en/of wandelkaart (afhankelijk van uw routekeuze). Daarnaast hebt u als partner de mogelijkheid tot wederverkoop van onze routeproducten en overige merchandise, tegen zeer aantrekkelijke inkoopprijzen.

U krijgt: 
-    Twee routes vanaf uw bedrijf over de Achterhoekse routenetwerken (wandel- en/of fietsroute)
-    250 routekaartjes per route om gratis uit te reiken aan uw gasten
-    Bedrijfsnaam met symbool op wandel en/of fietskaart (afhankelijk van uw routekeuze)
-    Routes worden geplaatst op achterhoekseroutes.nl
-    Routes worden geplaatst bij uw profielpagina op achterhoek.nl

Jaarabonnement € 255,- 

Hebt u interesse in het routepakket? Neem dan contact op met Natasja Mengerink via n.mengerink@achterhoek.nl

*Nieuw binnen het routepakket* 

Achterhoek Routes widget
Onlangs is de Achterhoekse Routes widget gerealiseerd. Deze widget (met maximaal acht routes) plaatst u als ondernemer eenvoudig op uw website. Bezoekers zien in één oogopslag welke fiets- en/of wandelroutes in de buurt van uw bedrijf liggen en welke afstand deze hebben. Als ze op de route klikken, worden ze doorgestuurd naar Achterhoekseroutes.nl en zien ze verdere details en het verloop van de route. Met deze widget hoeft u zelf geen routes op uw website te zetten, maar kunt u deze wel aan uw gast aanbieden. Wilt u weten hoe u deze widget op uw website plaatst? Neem dan contact op via info@achterhoek.nl.