Landelijke voorjaarscampagne Buitenleven – Gelderse Streken

13-04-2021

Auteur: Achterhoek Toerisme

Van 1 t/m 23 april hebben we de Achterhoek als bestemming onder de aandacht gebracht met de voorjaarscampagne vanuit Gelderse Streken. Met Met radiocommercials op NPO 1, NPO 2 en NPO4, een online campagne en de inzet van verschillende print titels zoals Columbus Travel en Fiets Actief, hebben we laten zien dat de Achterhoek de regio is waar je het buitenleven heerlijk kunt ervaren.  

Landelijke voorjaarscampagne Buitenleven – Gelderse Streken

De voorjaarscampagne Buitenleven is een campagne vanuit de Gelderse Streken. In de tijd dat het niet mogelijk is om er tussenuit te gaan, hebben  we wel de Achterhoek als bestemming onder de aandacht gehouden bij consumenten. We inspireren, zodat de Achterhoek als bestemming top of mind is op het moment dat er weer aan uitjes en vakanties gedacht wordt. We hebben laten zien dat de Achterhoek een bestemming is van rust en ruimte, waar je onbezorgd kunt genieten. De campagne werd mogelijk gemaakt vanuit de provincie Gelderland. 

Columbus Travel 

In een samenwerking met Columbus Travel (4/1 pagina’s) hebben we gezocht naar belevenissen die terug gaan naar de basis. De basis die door zoveel mensen opnieuw wordt gewaardeerd en die we gevangen hebben in verschillende avonturen. Deze avonturen kun je beleven met je gezinsleden of een vriend/vriendin en draaien om rust, natuur en beleving. Deze avonturen zijn te vinden via https://achterhoek.nl/avonturen.

Naast de print pagina’s werden deze avonturen ook online gedeeld via de socials van Columbus, is er een prachtige video geproduceerd en volgt er in mei een reportage van 6 pagina’s over de Achterhoek in ‘In Eigen Land’. Deze keer stonden Lochem & Bronkhorst centraal, waar we onder andere Kasteel Vorden, Kasteel Hackfort, Huis Verwolde en de Berkel aan deden. Ook is er een podcast gemaakt over kastelen en landgoederen. Waarom zijn er zoveel in de Achterhoek? Hoe is het om er te wonen? Om antwoord te krijgen op deze, en meer vragen, ging Columbus Travel in gesprek met een historicus, een kasteelvrouw en een boswachter. Het resultaat vind je in een 30 minuten durende podcast, te vinden via https://open.spotify.com/episode/34vWS0ZHKgwrYtSkWciSvM

Fiets Actief

In Fiets Actief hebben we 6 pagina’s boordevol inspiratie gedeeld. Een fietsroute langs kastelen en buitenplaatsen, of liever langs theetuinen? Langs de Oude Ijssel kan ook. In deze editie van Fiets Actief hebben we 5 fietsroutes gedeeld, met tekst en uitleg over verschillende POI’s op de route. Ook konden de lezers deze maand mee puzzelen voor een prijs die in het teken staat van een bezoek aan de Achterhoek. Achterhoek Toerisme heeft een fietsarrangement voor 2 personen beschikbaar gesteld voor de winnaar!

Radiocommercials

Van 1-23 april liep een radiocampagne op NPO 1, NPO 2 en NPO4. De boodschap was dat men de Achterhoek kan komen ontdekken, die niet voor niets dé fietsregio van Nederland is. De regio waar je kunt fietsen langs kastelen, landgoederen, historische stadjes en waar je kunt overnachten op de mooiste plekjes. Deze radiocommercial verwees naar achterhoek.nl