Nicole Reuselink van camping Het Winkel

01-02-2017

Auteur: Achterhoek Toerisme

De ANWB heeft in de Achterhoek vier campings benoemd tot Topcamping. We praten met Nicole Reuselink (36 jaar) van Het Winkel. Deze camping in Winterswijk mag dit jaar voor het eerst de titel Topcamping dragen.

Waren jullie verrast dat jullie deze titel kregen?
Nicole: “Ja, we zagen het niet aankomen! We ervaren het als een kroon op ons werk. Met ons hele team hebben we de afgelopen jaren namelijk hard gewerkt aan een grote kwaliteitsslag. Tegen de stroom in wilden wij aanzienlijk uitbreiden. En dat is gelukt. Het park is groener en ruimer geworden, natuurbeleving staat hier echt op 1. We hebben nu zelfs een natuurgebied op eigen terrein. Verder hebben we veel geïnvesteerd in onze voorzieningen, zoals een coffeebar en een restaurant.”

Hoe gaat zo’n benoeming tot Topcamping in z’n werk?
“De ANWB komt onaangekondigd inspecteren. Ze kijken zelf overal rond en beoordelen of het terrein, het sanitair en het zwembad er netjes uitzien. Ze hebben een hele checklist, dat gaat echt tot in de kleinste details. Doordat ze onverwachts komen en ook nog in het hoogseizoen, krijgen ze een realistisch beeld van hoe het er aan toegaat.”

In totaal zijn er in de Achterhoek vier topcampings, iets om trots op te zijn?
“Zeker! Dat doen we toch goed als regio. De vier campings bevinden zich ook nog eens relatief dicht bij elkaar, allemaal in het oosten van de Achterhoek. We hebben onderling goed contact, de lijntjes zijn kort. Zo overleggen we over organisatorische uitdagingen. Maar we bellen ook weleens met elkaar wanneer een gast een heel complexe vraag heeft. Het klinkt misschien gek, maar we zien elkaar niet als concurrent. Iedere camping heeft zo zijn eigen sfeer en zijn eigen doelgroep, we zitten niet in elkaars vaarwater. En we hebben een gezamenlijk doel: de Achterhoek op de kaart zetten als kampeerregio.”

Zijn jullie daarom ook aangesloten bij Kamperen in de Achterhoek?
“Dat klopt. We merken dat het gasten een vertrouwd gevoel geeft dat we bij Kamperen in de Achterhoek zijn aangesloten. Er zijn ook veel gasten die gebruikmaken van de Camping Card. Ik denk dat het goed is om als regio de krachten te bundelen. Dan kun je veel meer bereiken dan wanneer het ieder voor zich is. Veel gasten zijn blij verrast dat het hier zo mooi is. De Achterhoek is voor te veel mensen nog een onontdekt gebied. Daar moeten we samen energie in steken.”

Wat zijn volgens jou de sterke punten van de Achterhoek als kampeerregio?
“Met stip op 1: de prachtige natuur en de ruimte. En dan doel ik specifiek op het Nationaal Landschap Winterswijk, een uniek stukje Nederland. En verder denk ik dat de no-nonsensecultuur een sterk punt is. Wat me ook altijd opvalt: dat je hier nog oprechte klantvriendelijkheid ervaart. Daar mogen we onszelf best een schouderklopje voor geven.”