Wildseizoen traditioneel geopend

02-12-2019

Auteur: Achterhoek Toerisme

Het wildseizoen is weer geopend! Al bijna veertig jaar werken de Achterhoekse wildrestaurants samen om te laten zien dat je in de Achterhoek moet zijn voor deze culinaire traditie. 

Op maandag 14 oktober werd het startsein voor het nieuwe seizoen gegeven bij ‘Op de Pol’ in Doetinchem, met een wildproeverij onder muzikale begeleiding van Jachthoornblazers de Keilers uit Hummelo. De 27 deelnemende restaurants zetten ook dit seizoen weer alles op alles om de wildliefhebbers gastvrij te ontvangen. 

Een culinaire traditie

Vanaf half oktober serveren de deelnemende restaurants smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper.

Achterhoeks wild

Wat maakt het Achterhoekse wild nu zo lekker? “In de Achterhoek vind je een mooie afwisseling van bossen, velden en akkers. Daardoor hebben de dieren veel verschillende kruiden en zaden tot hun beschikking. Ze ervaren ook geen stress, want er is altijd voedsel in overvloed. Al deze facetten hebben een gunstige invloed op de smaak en de malsheid van het vlees”, vertelt Erik Wolters van Wolters Poelier, dé wildleverancier van de Achterhoek.

Culinaire wildarrangementen

De Achterhoekse wildrestaurants bieden meer dan vijftig aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan, variërend van een avond culinair genieten tot meerdere dagen volledig verzorgd overnachten. Zo worden bezoekers gestimuleerd om te komen genieten van alles wat de Achterhoek dit seizoen te bieden heeft. Want tijdens het wildseizoen is de Achterhoek misschien wel op z’n mooist!

Website en magazine

Informatie over restaurants die vanaf half oktober de heerlijkste wildgerechten serveren, lees je in het magazine  ‘Wild eten in de Achterhoek’. Het magazine is in het najaar gratis verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants of te bestellen via de website: wildetenindeachterhoek.nl. Op deze website vind je ook een overzicht van alle wildarrangementen.