Over de grens...

29-09-2022

Auteur: Regiocoördinator Oude IJsselstreek Marieke Eijsink

OUDE IJSSELSTREEK zoekt de grenzen op, letterlijk. Afgelopen week zijn de regiocoördinator en manager van het VVV Inspiratiepunt, samen met de regiocoördinator Aalten-Bredevoort-Dinxperlo, op bezoek geweest bij Tourist-Info Bocholt en Isselburg. Het doel? Een nadere kennismaking, toelichten van al het moois wat deze gemeente in de Achterhoek te bieden hebben en natuurlijk een uitwisseling van diverse folders, waaronder de Duitstalige Top 12, de recentelijk uitgebrachte Molenroute en IJzerwerk, ontdekkingsreis langs ijzerhistorie. Bovendien is afgesproken dat we elkaar actiever opzoeken bij evenementen die wederzijds interessant zijn voor toeristen en recreanten. Denk aan de komende Grenswandeltocht (overigens nieuw deze editie: voor wie niet al te ver kan of wil wandelen, denk aan families met jonge kinderen, is er ter plaatse ook een route van 6,7 kilometer verkrijgbaar, welke bovendien geschikt is voor handbikers) op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. 

Het promoten gaat verder! Eind september, begin oktober komt er 3 weken op rij een artikel in de NRZ Niederlande Newsletter, een nieuwsbrief van het dagblad NRZ speciaal voor Nederland-fans met 9.000 abonnees. Vanuit de Newsletter wordt doorgelinkt naar een uitgebreid artikel op de website van NRZ. Hierin staan eveneens IJzerwerk, de Molenroute en de Top 12 centraal. Simultaan loopt er een Facebook-campagne over deze onderwerpen.

Voor 2022 zal er meer ingezet worden op online adverteren over de grens, bijvoorbeeld met de Grenswandeltocht. Daarnaast ontwikkelen we een marketingkit (naar een voorbeeld van de ondernemerskit voor toeristisch-recreatieve ondernemers in Oude IJsselstreek welke begin dit jaar verstuurd werd) voor de Duitse toeristisch-recreatieve ondernemers. Bovendien wordt er een fietsroute Ulft – Bocholt uitgebracht.

In 2023 continueren we het opzoeken van de grenzen. Hoe we dat gaan doen, naast de ingeslagen weg van de samenwerking en de online zichtbaarheid? 
De wensen variëren van een bijeenkomst met toeristisch-recreatieve ondernemers uit Oude IJsselstreek en net over de grens in Duitsland, mogelijk op Huis Landfort en Wasserburg Anholt, tot het maken van een online toolkit In de omgeving om, als ondernemer rondom de landsgrens, te plaatsen op je website (zowel voor Nederland als Duitsland).

Ook benieuwd naar Oude IJsselstreek, in het zuidelijkste puntje van de Achterhoek? Ontdek zelf de top 12 én bezoek het VVV Inspiratiepunt op het DRU Industriepark.