Proef het voorjaar in de Achterhoek

02-04-2019

Auteur: Achterhoek Toerisme

Het is de ultieme combinatie: fietsen en culinair genieten. Want van fietsen krijg je lekkere trek! Toeval of niet: voor beide ben je in de Achterhoek op de juiste plek. Stap dus op je fiets en trakteer jezelf onderweg op een ambachtelijk gemaakt boerenijsje of een glas wijn uit een Achterhoekse wijngaard. Vervolg je fietstocht en stop bij een van de vele gezellige restaurants. Hier geniet je niet alleen van tongstrelende gerechten, maar ook van de bekende Achterhoekse gastvrijheid.

In het voorjaar is de Achterhoek ook nog eens extra mooi. Frisgroene blaadjes en bloesems in rijke kleurschakeringen omlijsten het afwisselende landschap met zijn karakteristieke boerderijen, historische kastelen en schilderachtige stadjes. Alle reden om juist nu op de fiets te stappen en met al je zintuigen te genieten van deze heerlijke regio.

Routes langs restaurants, streekproducenten en wijnbouwers
Op de website www.proefhetvoorjaar.nl vind je tal van restaurants, streekproducenten en wijnbouwers waar je kunt genieten van al het heerlijks dat de Achterhoek rijk is. Ook biedt de website aantrekkelijke voorjaarsarrangementen. Uiteenlopend van een avond culinair genieten tot meerdere dagen volledig in de watten gelegd worden bij één van de deelnemende (hotel)restaurants. Extra leuk zijn de fietsroutes die je niet alleen langs al het lekkers, maar ook nog eens door het mooie landschap voeren. Dat is toch optimaal genieten?

Walz Cuvée Voorjaarswijn 2019
Elk jaar kiezen Achterhoekse restaurants, samen met topsommelier Edwin Raben, de Achterhoekse voorjaarswijn van het jaar uit. Dit jaar mag de Walz Cuvée Merzling Solaris van Wijngoed Montferland de titel op zich nemen. Edwin Raben omschrijft de wijn als “De geur is direct zeer uitnodigend en vertoont zachte aroma’s van steenfruit als perzik en nectarine. Ook hele fijne tonen van bloesem en iets appel. Jeugdig en fris als de lente. Op het palet is de wijn in de aanzet iets mild en niet helemaal droog."

Meer informatie
Meer informatie over Proef het voorjaar in de Achterhoek vind je op de website proefhetvoorjaar.nl of in de brochure. Deze is onder andere verkrijgbaar bij de VVV's in de Achterhoek en de deelnemende bedrijven. www.proefhetvoorjaar.nl/