Financiële regeling Toegankelijkheid

Wist je dat meer dan 12% van de Nederlanders een matige of ernstige beperking heeft? Deze groep verdient het net zo goed als ieder ander om zorgeloos te genieten van een vakantie of een dagje uit in eigen land. Daarom streven we ernaar om de Achterhoek te profileren als een regio waar iedereen onbeperkt kan genieten.

Om ondernemers te ondersteunen bij het gastvrij ontvangen van deze belangrijke doelgroep, introduceren we de financiële regeling "Toegankelijkheid".

Als partner van Achterhoek Toerisme kun je in 2024 eenmalig tot € 1.000,- cofinanciering aanvragen voor toetsing en/of aanpassingen voor fysieke of digitale toegankelijkheid. Je bent hierbij vrij om samen te werken met een partij naar keuze die een marktconform tarief hanteert.

Hoe kun je gebruik maken deze regeling?

Stap 1   Vul het onderstaande aanvraagformulier in en stuur een offerte van de werkzaamheden toe naar h.faber@achterhoek.nl

Stap 2   De aanvraag wordt beoordeeld op basis van de bijdrage aan toegankelijkheid voor de doelgroep, de haalbaarheid en de effectiviteit van de activiteiten en de redelijkheid van de aangevraagde kosten. Je ontvangt binnen twee weken de beslissing per e-mail.

Stap 3   Indien akkoord, laat de werkzaamheden uitvoeren.

Stap 4   Stuur na afronding van de werkzaamheden de factuur, een korte omschrijving van de werkzaamheden, een kopie van de factuur/facturen en een aantal foto’s/screenshots van de uitgevoerde werkzaamheden per e-mail op naar h.faber@achterhoek.nl.

Stap 5   Indien akkoord, wordt de bijdrage van maximaal € 1000,- excl BTW binnen vier weken naar je overgemaakt.

Belangrijk om te weten

  • Voor deze regeling is in totaal € 20.000,- beschikbaar en geldt op = op.
  • Deze regeling is exclusief voor ondernemers met een partnerpakket van Achterhoek Toerisme, maximaal één aanvraag per onderneming
  • Voor deze regeling kunnen geen persoonlijke uren/werkzaamheden worden gedeclareerd als kosten
  • Voor deze regeling geldt een cofinancieringsverplichting van 50%
  • De werkzaamheden vinden plaats tussen 1 mei en 30 november 2024
  • De deadline voor het indienen van de aanvraag is 31 oktober 2024
  • De deadline voor het indienen van het verzoek om uitbetaling is 30 november 2024

Voor vragen of meer informatie over deze regeling kun je contact opnemen met Heleen Faber, h.faber@achterhoek.nl.

Organisaties die kunnen helpen bij het toetsen van je digitale en/of fysieke toegankelijkheid: Stichting Accessibilty, Ongehinderd en WCAG.nl

Deze regeling wordt mogelijk gemaakt door de samenwerkende Achterhoekse gemeenten en gefinancierd vanuit de Vrijetijdsagenda Achterhoek.

Aanvraagformulier