Wild eten in de Achterhoek - al 40 jaar een warm welkom

13-10-2020

Auteur: Achterhoek Toerisme

ACHTERHOEK - Het wildseizoen is weer geopend! Al 40 jaar werken de Achterhoekse wildrestaurants samen aan deze culinaire traditie. Op 12 oktober is bij Hotel Bakker in Vorden het wildseizoen traditioneel geopend met het hijsen van de wildvlag. De vlag werd gehesen door twee generaties van drie restaurants die er vanaf het eerste uur bij betrokken zijn. Doordat het jubileum niet groots gevierd kan worden zullen de restaurants deze week zelf de wildvlag hijsen om op deze manier ook kenbaar te maken dat het wildseizoen geopend is. Met 31 deelnemende restaurants en ruim 70 arrangementen is de Achterhoek klaar om de wildliefhebbers gastvrij te ontvangen. 

Blijvende groei

Dat het wildseizoen voor de Achterhoekse restaurants belangrijk is zien we aan de blijvende groei van reserveringen van de arrangementen. Wild eten in de Achterhoek is écht een traditie en veel mensen komen er elk najaar opnieuw voor naar deze regio. Daarnaast genieten zij van de rust en de ruimte in de Achterhoek door te wandelen en musea te bezoeken. “Door de samenwerking van de restaurants hebben we een groot bereik, waarbij we ook de doelgroep in de randstand en, normaal gesproken, ook over de grens weten te bereiken” aldus Carina de Groot van Achterhoek Toerisme. 

Jubileumactiviteiten 

Ter ere van dit jubileumjaar hebben de deelnemende restaurants een speciaal jubileummenu samengesteld voor slechts €40,-. Dit jaar schenken de restaurants ook een aperitief van Wijngoed Montferland. Wals Brut is een zacht-droge sprankelwijn gemaakt van de Johanniter-druif, om te proosten op het jubileumjaar.

Culinaire traditie 

De wildrestaurants serveren vanaf half oktober smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper. 

Achterhoeks wild

Wat maakt het Achterhoekse wild nu zo lekker? “In de Achterhoek vind je een mooie afwisseling van bossen, velden en akkers. Daardoor hebben de dieren veel verschillende kruiden en zaden tot hun beschikking. Ze voelen ook geen stress, want er is altijd voedsel in overvloed. Al deze facetten hebben een gunstige invloed op de smaak en de malsheid van het vlees” volgens Erik Wolters de wildleverancier van de Achterhoek. 

Nieuwsgierig geworden?

Informatie over de restaurants die vanaf half oktober de heerlijkste wildgerechten serveren, lees je in het magazine van ‘Wild eten in de Achterhoek’. Het magazine bestel je gratis op www.wildetenindeachterhoek.nl. Daarnaast vind je op de website het complete aanbod restaurants en arrangementen.