Foodfestival Buitenplaats | Park Villa Ruimzicht

17-08-2023

Auteur: Stichting Achterhoek Toerisme

Zon, zomer en… lekker eten! Dat is Food Festival Buitenplaats in Doetinchem. In het park rondom Hotel Villa Ruimzicht staan maar liefst vier dagen de leukste lokale restaurants in combinatie met live muziek en entertainment klaar.

Wat valt er allemaal te doen op Festival Buitenplaats? Nou genoeg! Het eten en drinken van de lokale Chef´s staat natuurlijk centraal: Gringo’s, LEV FoodBar, Lola, Macamba, Pinchos, Restaurant Lokaal in Villa Ruimzicht en Eetwinkel Van Mien. Elk restaurant serveert zes van haar lekkerste gerechtjes.

Verder is er een nostalgische kermis met de vintage rups, zijn er sportactiviteiten in de ochtend en niet te missen is het circus Zanzara. Neem vooral de kids mee, die vermaken zich in de kidscorner.

Om in de goede stemming te komen is er volop live muziek met de beste muzikanten van Nederland waar o.a. Soulfood staat! De volgende artiesten staan tijdens het Foodfestival Buitenplaats op het podium te jammen; David Dam, Kasper Nova, Jared Grant, DJ Divine, ROOG & MC Divine, DJ Mingus & J-Sax, Dri3man en de Doetinchemse All Stars ft. Hanno van der Loo.

Als festival in het festival is op donderdagavond 17 augustus de film Presque van het buitenfilmfestival te zien. De film draait om 21.45 uur, vanaf 20.30 uur is de bar en foodtrucks geopend voor de film liefhebber. Vrijdag opent het foodfestival om 16:00, zaterdag en zondag vanaf 11:00. Doorlopend is er muziek van coverbands, sing- en songwriters, DJ´s tot jazz in de middag. 

Als goede doelen steunt het Foodfestival Buitenplaats het Sikkelcelfonds die onderzoek steunt naar de Sikkelcel ziekte en Swim to Fight Cancer Achterhoek.

Het wordt heerlijk weer dus we zien iedereen graag op het Food Festival Buitenplaats! Voor meer informatie neem een kijkje op de website  www.foodfestivalbuitenplaats.nl