Gelderse Streken

In aanvulling op hun individuele marketingactiviteiten, voeren de vier regiomarketingorganisaties in Gelderland het programma ‘Gelderse streken’. De campagne ‘Gelderland levert je mooie  streken’ heeft tot doel de juiste bezoeker te inspireren en te informeren en daarnaast thematisch het aanbod van de verschillende regio’s in Gelderland te tonen. De focus ligt op de binnenlandse markt en op de buitenlandse ‘dichtbij-doelmarkten’ België en Duitsland. Achterhoek Toerisme coördineert de activiteiten in de Achterhoek en behartigt de belangen van de regio. 

Binnenlandse marktbewerking

Er zijn kernwaarden geformuleerd, waarin de afzonderlijke regio’s zich herkennen: groen + gastvrijheid + geschiedenis = Gelderse streken. De campagne heeft een thematische insteek. De regio’s vinden elkaar binnen de thema’s: Actief in de natuur (wandelen, fietsen), Eropuit met kinderen, Cultuur proeven, Lekker eten & ontspannen. Binnen deze thema’s zijn we steeds meer op zoek naar de uniciteit van onze regio’s. Ook laten we de campagne aansluiten bij (actuele) verhaallijnen ‘WO II’, ‘Kastelen’, ‘Hanze’, ‘Water’, ‘Mondriaan en De Stijl’, ‘Romeinen’ en ‘Koninklijk’ vanuit onder andere het concept Holland City.

Marktbewerking

Op de Duitse markt presenteert Gelderland zich samen met Overijssel onder de noemer ‘Das Andere Holland’. De campagne richt zich voornamelijk op de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Niedersachsen voor korte vakanties. Op de Belgische markt worden de regio’s onder de noemer ‘Gelderse streken’ geprofileerd. De campagne in België is hoofdzakelijk gericht op Vlaanderen. Voor beide doelmarkten zijn wandelen en fietsen de belangrijkste activiteiten, in combinatie met een bezoek aan een natuurgebied. Het bezoekmotief is dan ook uitrusten, relaxen en plezier / beleving (authenticiteit). De intentie tot een herhaalbezoek ligt enorm hoog. De activiteiten richting de Vlaamse en Duitse markt worden in nauwe samenwerking met NBTC en Euregio uitgevoerd.

Voor meer informatie over de activiteiten en participatiemogelijkheden, kunt u contact opnemen met Marcella de Vos via 0545-250380 of m.devos@achterhoek.nl.