Persreis voorjaarscampagne

06-05-2024

Auteur: Stichting Achterhoek Toerisme

In april hebben we bloggers Eliane Roest van Benerwegvan en Mirjam Hart van Een goede reis mogen verwelkomen voor een persreis in de Achterhoek. Al fietsend ontdekten ze na elke bocht een ander decor. Over verborgen kerkenpaden, langs Silo Art, weidse vergezichten, knusse stadjes en kastelen. Met als resultaat mooie publicaties en een groot bereik via social en online!

Campagne ''Na elke bocht een ander decor''

De persreis met Benerwegvan is onderdeel van de Geldsesestreken deelcampagne 'Na elke bocht een nieuw decor’. In deze campagne staat het afwisselende Achterhoeks landschap centraal, wat reden is voor een meerdaags verblijf in de Achterhoek. Een landschap dat bijna alle Nederlandse landschappen in het klein herbergt en waar natuur, landschap en cultuurhistorie samenkomen.

Al fietsend de Achterhoek ontdekken

Benerwegvan heeft dit afwisselende landschap ontdekt met het Rondje Berkel waarbij ze al menaderend langs de mooiste plekjes kwam. Zo struinde ze door stadje Lochem, streek ze neer voor een culinaire lunch bij Restaurant Kawop, fietste ze langs het imposante Silo Art kunstwerk ''Verbonden' en zag mooie blikvangers als de Zwiepse Molen. Na haar fietstocht ontspande ze bij het Boetiek Hotel BonAparte, gelegen langs de route aan de voet van de Lochemse berg om de volgende dag weer energiek te zijn voor de tweede fietsroute. De bijzondere kerkenpaden route Rondje Lievelde bracht haar al fietsend over verborgen paadjes die vroeger werden gebruikten om in het geheim naar de toen verboden katholieke schuilkerken te gaan. Maar ook langs de geschiedenis van de Tachtigjarige oorlog waar de Achterhoek een grote rol in speelde met zichtbare overblijfselen als de Engelse Schans en kanonnen in vestingstadje Groenlo. Start- en eindpunt van deze route is het Achterhoeks Openluchtmuseum Erve Kots.

Kunst- en Cultuur

Naast het fietsen in de Achterhoek is een stop bij een van de vele musea of kastelen en landgoederen een must. Eliane en Mirjam hebben zich bij verwonderd over kunst van topniveau bij Museum MORE in Gorssel, het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme en hebben Huis Landfort in Megchelen bestempeld als de verborgen parel van de Achterhoek.

Meer over deze persreis

In het blog lees je het uitgebreide verslag van Benerwegvan.