Achterhoekse smaakmakers op de kaart

30-08-2023

Auteur: Stichting Achterhoek Toerisme

De fiets op en je (fiets)tas vullen met de lekkerste producten uit de streek… de nieuwe Smaakvolle Routekaart, die gemaakt is voor de gemeenten Zutphen, Lochem en Bronckhorst, laat je precies zien waar je moet zijn! Met maar liefst 80 adressen is er altijd wel een heerlijke smaakmaker in de buurt. Met uitzondering van een aantal seizoensproducten, zijn de streekproducten het hele jaar door te verkrijgen.

Van het land, zo op je bord

In de Achterhoek zijn tal van gepassioneerde boeren, telers en producenten die met elkaar een grote verscheidenheid aan lokale producten maken. Producten die met liefde zijn gemaakt en die de tijd hebben gekregen om volledig op smaak te komen. De liefde voor het vak en het duurzame (s)maakproces zie je terug bij de producenten en in het landschap, wat de fietstocht tot een waar feestje maakt. Om de bekendheid van de lokale producten en de producenten te vergroten is een kaart gemaakt voor de gemeenten Lochem, Bronckhorst en Zutphen, met hierop 80 producenten opgenomen.   

Fietsend langs 80 adressen

Met een groot aantal adressen, biedt de kaart een enorme diversiteit aan producenten. Drie fietsroutes voeren langs verschillende heerlijke adressen. De routes lopen over het knooppuntennetwerk, waardoor deze eenvoudig te volgen zijn. Naast een fysieke kaart zijn de routes ook online beschikbaar via het Achterhoek routeplatform. De routes zijn te vinden via achterhoek.nl/routes of de Achterhoek routes app. Ook is de Smaakvolle Routekaart  gratis te verkrijgen bij VVV kantoren en de streekproducenten die op de kaart zijn vermeld. Plannen voor een bezoekje aan een van de smaakmakers? Check dan vooraf de openingstijden.

De kaart is gemaakt vanuit het programma De Achterhoekse Productbeleving, waarin de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Zutphen, Achterhoek Toerisme en een aantal andere partijen samenwerken om de bekendheid van de streekproducten in de Achterhoek te vergroten.