Opening kampeerseizoen in de Achterhoek - eerste haring gaat de grond in!

27-03-2023

Auteur: Stichting Achterhoek Toerisme

Achterhoek - Op maandag 27 maart is bij Camping Oetdoor in Haarlo het kampeerseizoen van Kamperen in de Achterhoek weer officieel geopend. Wethouder Teselink van de gemeente Berkelland sloeg samen met eigenaresse Manon Hollink op symbolische wijze, bij de nieuwe Scandinavische accommodaties, de eerste haring in de grond. Maar liefst 32 kampeerbedrijven staan weer in de startblokken voor een verrassend en gastvrij seizoen.

Bijzonder kampeeraanbod met Achterhoeks boerenverstand 

Bij camping Oetdoor draait alles om het Scandinavische buitenleven, maar dan op zijn Achterhoeks. “Met onze nieuwe boshuisjes (type trekkershut) willen we het Scandinavische hygge combineren met het soms ruwe buiten zijn. Gasten laten ervaren dat je het hele jaar door kan recreëren zonder de luxe van een verwarming, maar met duurzame alternatieven én Achterhoeks boerenverstand. Door terug naar de basis te gaan en stil te staan bij de meest simpele dingen, ervaar je pas echt wat luxe is” aldus Manon. 

Het aanbod van Kamperen in de Achterhoek is erg divers. Zo lopen de koeien bij camping De Mebel langs je tent, slaap je op hoogte in een boomhut bij Camping Goorzicht of overnacht je in een brandweerauto bij Jan Klaassen Dromenland. 

Gasten beoordelen de Achterhoek met 8,9

Uit onderzoek van Achterhoek Toerisme onder ruim 500 verblijfsgasten blijkt dat zij hun verblijf in de Achterhoek maar liefst waarderen met een rapportcijfer van 8,9. De uitgebreide fietsmogelijkheden, de afwisselende omgeving en de vriendelijkheid van de mensen zijn dé drie belangrijkste redenen van gasten om voor de Achterhoek te kiezen. “Wij waren aangenaam verrast door de prachtige natuur, gezellige dorpskernen, kleine stadjes, de gemoedelijkheid en vriendelijkheid van de inwoners.“, aldus één van de respondenten. 

Gratis “Rondje-om-de-tent”-routeboekje 

Met de gratis Camping Card Achterhoek ontvangen gasten dit jaar niet alleen een aantrekkelijk kampeertarief en korting op leuke uitstapjes in de regio, maar bij aankomst ook het “Rondje-om-de-tent”-routeboekje. Hierin staan 13 aantrekkelijke fietsknooppuntenroutes die starten bij één van de Toeristische Overstappunten in de Achterhoek. 
Meer informatie over het kampeeraanbod en de Camping Card Achterhoek vind je op www.kamperenindeachterhoek.nl