Ultimate Adventures: Borculo als thuisbasis voor verdere groei

01-05-2023

Auteur: Stichting Achterhoek Toerisme

Drie jaar geleden namen Gerben en Heleen Renting het bedrijf Ultimate Adventures over van de ouders van Heleen. Met onderscheidende service, een breed aanbod voor diverse doelgroepen en samenwerking met partners groeien ze de komende jaren verder.

Toen Gerben en Heleen Renting in januari 2020 het bedrijf Ultimate Adventures overnamen van de ouders van Heleen, hadden ze twee dingen duidelijk voor ogen. Ten eerste: een bredere doelgroep aanboren. Waar Heleens ouders zich vooral richtten op de zakelijke markt, wilden Gerben en Heleen het aanbod voor particulieren uitbreiden. En ten tweede: het bedrijf naar hun woonplaats Deventer verplaatsen.

De coronapandemie bracht het eerste plan in een stroomversnelling en gooide het tweede plan overboord. Gerben: “We werken in het hele land, dus het leek ons handig om wat dichter bij de A1 te zitten. Maar in de zomer van 2020 nam de vraag naar individuele buitensportactiviteiten, zoals kanoën en mountainbiken, explosief toe. We realiseerden ons toen hoe waardevol onze locatie in Borculo is: direct aan de Berkel en met diverse mountainbikeroutes op fietsafstand. Dus die verhuisplannen waren al snel van de baan.”

Iets meegeven

Mede doordat ze allebei nog andere werkzaamheden hadden, zijn ze de coronaperiode goed doorgekomen. Sinds vorig voorjaar focussen ze zich volledig op Ultimate Adventures. Ze zijn toen ook met hun gezin naar Borculo verhuisd. Het bedrijf richt zich dus zowel op de zakelijke als de particuliere markt en heeft een breed aanbod. Gemene deler is: actief bezig zijn in de buitenlucht. “Daarbij is het onze missie om iedereen die bij ons komt, iets extra’s mee te geven. Of het nu een technisch trucje is bij het mountainbiken of bijvoorbeeld inzicht in hoe je als team samenwerkt. De nadruk ligt op plezier, maar we hopen dat mensen zich na afloop realiseren dat ze er ook echt iets aan hebben gehad”, vertelt Gerben.

‘Het is onze missie om iedereen die bij ons komt, iets extra’s mee te geven’

Stap extra

Gerben en Heleen willen zich onderscheiden door altijd net een stap extra te zetten. “Als mensen bij ons een mountainbike komen huren, geven we bijvoorbeeld tips over hoe je je helm opzet. En bij het kanoën leggen we uit hoe je een peddel het best vasthoudt en hoe je moet omgaan met de stuwen die je onderweg tegenkomt. Sommige mensen zeggen: ‘Dat weet ik allemaal wel’. Maar uit de Google-recensies blijkt dat mensen dit soort tips wel heel erg waarderen”, vertelt Gerben. “We brengen ook de mountainbikes naar de gewenste startlocatie, ook daarmee onderscheiden we ons van de gemiddelde verhuurder.” Om dezelfde reden, méér willen bieden, zijn ze dit jaar de MTB Academy gestart. Ze verzorgen clinics voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers. “Het doel is dat mensen met meer vertrouwen en daardoor meer plezier de routes fietsen”, vertelt Gerben. “Vaak merken deelnemers al snel resultaat. Via de app Strava zien ze dan bijvoorbeeld dat ze hun tijden op de afdalingen verbeterd hebben.”

Goed adviseren

Ultimate Adventures is partner van de Outdoor-campagne van Achterhoek Toerisme. “We willen daarmee zowel onze eigen zichtbaarheid vergroten, als ons steentje bijdragen aan het promoten van de Achterhoek”, vertelt Gerben. “We zijn erg blij met de inspanningen van Achterhoek Toerisme met betrekking tot het MTB-netwerk in de regio. Daardoor kunnen we alle klanten goed adviseren over de meest geschikte route. Voor beginners is de MTB-route bij Ruurlo ideaal: niet te lang en met veel singletracks. Mensen die wat meer actie zoeken, verwijzen we naar Lochem. Wat ook heel fijn is, is dat er vanaf onze locatie bewegwijzering naar de start van de Borculo-route is aangebracht. Zo heb je geen kaart of smartphone meer nodig.”

Elkaar iets gunnen

Ook bij het nieuwe Achterhoek Convention Bureau hebben Gerben en Heleen zich aangesloten. “We werken graag samen met diverse partners en geloven dat we elkaar kunnen versterken. Daarbij is het belangrijk om elkaar iets te gunnen. Zo verzorgen we voor groepen die bij Buitencentrum Kerkemeijer komen vaak een buitenactiviteit, zoals een steptocht, een vaartocht over de Berkel of een gps-puzzeltocht”, aldus Gerben. “We willen graag groeien en dan is continuïteit heel belangrijk. Particuliere aanvragen concentreren zich in het weekend, terwijl zakelijke groepen vaker doordeweeks komen. Grote partijen zijn natuurlijk de krenten in de pap, maar zonder de kleine groepen en individuele particulieren hebben we geen bestaansrecht. Daarom zijn we nog elke dag blij dat we op deze mooie locatie in Borculo zijn gebleven.”