DRU Industriepark opent interactief VVV Inspiratiepunt

02-07-2020

Auteur: Achterhoek Toerisme

In Ulft is op het DRU Industriepark het derde VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek geopend. In het nieuwe inspiratiepunt kunnen inwoners en toeristen op een visuele manier inspiratie opdoen over het DRU Industriepark, Oude IJsselstreek en de Achterhoek. 

Het nieuwe Inspiratiepunt is gevestigd in het Loongebouw op het DRU Industriepark. Het is een combinatie tussen een VVV Inspiratiepunt en een bezoekersinformatiepunt voor het DRU Industriepark. 

Inspiratie over het DRU Industriepark

In het nieuwe inspiratiepunt krijg je op een interactieve manier een voorproefje van het DRU Industriepark, de gemeente Oude IJsselstreek en de omgeving. Bij de inrichting is de industriële stijl van de DRU vertaald in een ontwerp door het gebruik van robuust eikenhout en staal. 

Bij binnenkomst krijg je een overzicht van het DRU Industriepark. Met hendels kun je per gebouw op het park via projecties een indruk krijgen van de situatie toen en nu. In een andere ruimte vind je een grote stalen wand met vitrines. Hierin zijn objecten te zien van CIVON en een wisseltentoonstelling. Op touchscreens kun je meer informatie vinden over heden, verleden en toekomst van het DRU Industriepark. 

Inspiratie over de omgeving

Naast de vertrouwde routes, brochures en souvenirs is er heel veel nieuws te vinden. Zo is er een ontmoetingstafel gemaakt, waarin een touchscreen is verwerkt met inspiratie over de Achterhoek en de Oude IJsselstreek. 

Bij het onderdeel ‘Zevenmijlslaarzen’ kun je met grote stappen door de omgeving. Door op bepaalde plaatsen op een kaart van de omgeving te stappen, krijg je via projectie een indruk van de bezienswaardigheden in de omgeving. Maar ook tal van andere ontdekelementen zijn verwerkt in het inspiratiepunt. Zo kun je op een wand de historie van de Achterhoek verkennen door speciale lades te openen waarin objecten van Min40celsius te vinden zijn. Op de wand ernaast kun je met een schuifknop een indruk krijgen van de kastelen en landgoederen in de omgeving. Ook is er informatie te vinden over de Oude IJssel, de grensregio, de Achterhoek en zijn er audioverhalen te beluisteren van inwoners van Oude IJsselstreek.

Wethouder Janine Kock over het nieuwe Inspiratiepunt: “Dit is een fantastische aanwinst voor zowel het DRU Industriepark als voor de hele gemeente. Bezoekers krijgen op een hele interactieve manier een goed beeld over heden en verleden van het DRU Industriepark, maar ook van de wijde omgeving. Ook voor inwoners is dit absoluut de moeite waard.” 

Stimuleringsprogramma Achterhoek Toerisme

Dit derde VVV Inspiratiepunt is de volgende stap in de transformatie van de informatievoorziening voor de toeristen die naar de Achterhoek komen. De vraag naar digitale informatie en inspiratie wordt steeds belangrijker. Om de gast mooie en inspirerende plekken te laten bezoeken is Achterhoek Toerisme in de regio bezig om in samenwerking met onder andere lokale VVV’s het gastheerschap en informatievoorziening bij de VVV’s een impuls te geven. Na Winterswijk en Zutphen is in Ulft nu het derde Inspiratiepunt geopend. 

De realisatie van het VVV Inspiratiepunt is uitgevoerd door het DRU Industriepark i.s.m. Achterhoek Toerisme en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Oude IJsselstreek, LEADER/Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en een bijdrage uit de Vrijetijdsagenda van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek. Het project maakt onderdeel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven.