Coronavirus

17-03-2020

Auteur: Achterhoek Toerisme

De door de overheid genomen besluiten omtrent het coronavirus, raken ons allemaal. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en we zien de eerste niet mis te verstane gevolgen hiervan binnen de branche. Het is een onzekere periode, waarvan we nu nog niet kunnen overzien hoe groot de impact zal zijn. We delen de zorgen over de effecten op de sector. Tegelijkertijd zullen we samen met ondernemers, overheden en andere stakeholders eraan werken om de impact te minimaliseren en een snel herstel te bevorderen. Uiteraard volgen wij de verdere ontwikkelingen op de voet en volgen wij de adviezen van het RIVM.

Voor onze organisatie betekent dit het volgende:

  • Wij werken zoveel mogelijk vanuit huis en zijn via de gebruikelijke kanalen bereikbaar
  • Een klein team van Achterhoek Toerisme is dagelijks op kantoor aanwezig
  • Bijeenkomsten (zoals de geplande workshops van de kennisprogramma’s) zullen de komende weken worden geannuleerd en zullen naar een later tijdstip in het jaar worden verplaatst.
  • Andere fysieke afspraken zullen zoveel mogelijk op afstand (telefonisch, conference call) plaatsvinden. 

Informatie voor ondernemers

Als toeristische ondernemer heeft u ongetwijfeld veel vragen. Onderstaande organisaties hebben uitgebreide informatie beschikbaar:

De branche-organisaties Koninklijke Horeca Nederland en Hiswa-Recron delen op hun websites veel waardevolle informatie voor ondernemers in onze sector over o.a. het aanvragen van huurkorting of huurprijsverlaging.

NBTC Holland Marketing heeft op haar website meer informatie staan over de impact van het coronavirus op onze sector en de lobby richting de Rijksoverheid vanuit Gastvrij Nederland. 

Onder de noemer Gastvrij Gelderland bundelen Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Stichting Achterhoek Toerisme, RBT Rivierenland en de belangenorganisaties HISWA-RECRON en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hun krachten en spannen zij zich de komende periode in voor toeristische ondernemers en vragen daarbij steun van de provincie. Lees er hier meer over.

Daarnaast is er veel informatie beschikbaar via de reguliere platformen voor ondernemers, zoals de Kamer van KoophandelVNO-NCW, ​MKB Nederland en de Belastingdienst.

We hopen dat u deze crisis gauw te boven bent. Heeft u vragen of wilt u contact hierover dan kunt u ons bereiken via 0545-250380 of info@achterhoek.nl.