Eigentijds VVV Inspiratiepunt geopend in Zutphen

16-06-2020

Auteur: Achterhoek Toerisme

In Zutphen is vanaf dinsdag 16 juni het tweede VVV Inspiratiepunt van de Achterhoek geopend. In het nieuwe inspiratiepunt kunnen inwoners en toeristen op een visuele en interactieve manier inspiratie opdoen over Zutphen en omgeving. 

In het nieuwe inspiratiepunt krijg je een goed beeld van Hanzestad Zutphen. Naast de vertrouwde routes, brochures en souvenirs zijn er diverse interactieve manieren om de stad Zutphen te ontdekken. Zo kun je een ‘koggeschip’ door de grachten heen bewegen en ontdek je verborgen hofjes in de stad. Het inspiratiepunt geeft verder een beeld van de Hanzehistorie en de handel waarmee de stad groot is geworden. Ook de torens van Zutphen komen aan bod, net als kunst en cultuur en winkels en horeca. Tot slot is er informatie te zien over de omgeving, zoals de Veluwe en de Achterhoek.

Stimuleringsprogramma Achterhoek Toerisme

Dit tweede VVV Inspiratiepunt is de volgende stap in de transformatie van de informatievoorziening voor de toeristen die naar de Achterhoek komen. Om de gast mooie en inspirerende plekken te laten bezoeken, is Achterhoek Toerisme in de regio bezig om in samenwerking met onder andere lokale VVV’s het gastheerschap en informatievoorziening bij de VVV’s een impuls te geven. 

De vernieuwing van VVV Zutphen is uitgevoerd door Stichting Zutphen Promotie en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Achterhoek Toerisme en INTERREG V Deutschland-Nederland, lokale ondernemers en een bijdrage uit de Vrijetijdsagenda van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek. Het project maakt onderdeel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven. Zutphen is het tweede inspiratiepunt in de Achterhoek, nadat eerder ook Winterswijk een inspiratiepunt openden. Begin juli zal ook een inspiratiepunt op het DRU Industriepark in Ulft als derde locatie geopend worden.

Praktische informatie

VVV Zutphen, Houtmarkt 75, www.inzutphen.nl, info@inzutphen.nl 
Openingstijden vanaf dinsdag 16 juni: 
- maandag 11.00 – 17.00 uur
- dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
- laatste zondag van de maand (koopzondag): 11.00 – 15.00 uur