MTB netwerk Achterhoek officieel geopend

28-09-2020

Auteur: Achterhoek Toerisme

Op vrijdag 25 september is het Achterhoekse MTB netwerk officieel geopend door Peter van ’t Hoog, gedeputeerde van provincie Gelderland. Dit vond plaats bij Landgoedhotel Woodbrooke: één van de MTB-startlocaties. Hiermee werd de realisatie van de eerste van drie fases gevierd.

Na toespraken van gedeputeerde Peter van ‘t Hoog, voorzitter Achterhoek Toerisme Marijke van Haaren en voorzitter Stichting MTB Achterhoek Marcel Boereboom, waarin onder andere stilgestaan werd bij de inzet van vele vrijwilligers en de spin-off van het MTB-netwerk, was het tijd voor de officiële openingshandeling. Peter van ’t Hoog knipte een lint door op een stuk ‘single track’ van MTB route Lochem. Bram, jeugdlid van Wielerclub LWC De Paaschberg, en Patrick Jansen, routeontwerper en meervoudig kampioen mountainbiken, gaven vervolgens een mountainbike demonstratie op dit gedeelte van de route. Dit deden zij onder toeziend oog van betrokkenen als lokale bestuurders en beleidsmedewerkers van de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst en Berkelland, ondernemers, VVV’s, terreineigenaren, routecoördinatoren, Stichting MTB Achterhoek en Achterhoek Toerisme. 

De routes Gorssel-Noord en -Zuid, Zutphen, Vorden, Lochem, Borculo en Ruurlo (bijna klaar) vormen samen al zo’n 115 kilometer. Met de marketingcampagne Outdoor Achterhoek, waarin mountainbiken een grote rol speelt, profileert Achterhoek Toerisme de streek als buitensportbestemming bij uitstek. Het MTB netwerk wordt nog verder uitgebreid naar omliggende gemeenten.     

Outdoorachterhoek.nl

Foto: Eduard Camping