VVV Ruurlo opnieuw geopend in eigentijdse stijl

31-01-2020

Auteur: Achterhoek Toerisme

De VVV Ruurlo is geheel vernieuwd. In de nieuwe inrichting staat het DNA van Ruurlo en de Achterhoek centraal. Zo komt het groene karakter van de landgoederen, kastelen en de boerenschuren tot uiting in het ontwerp, is er een touchtafel en een inspiratiewand. Wethouder Marijke van Haaren-Koopman heeft vrijdag 31 januari j.l. de nieuwe VVV geopend.

In de vernieuwde zelfstandige VVV Ruurlo staat de omgeving van Ruurlo centraal. De bezoeker treft in het VVV een hele nieuwe inrichting met natuurlijke materialen. Ook zijn er diverse verwijzingen in de inrichting naar activiteiten, kasteel en museum, het landelijk karakter en het Doolhof Ruurlo. Op een wand zijn tips te zien voor een bezoek in Ruurlo, een kaart waar bezoekers hun fietsroute kunnen plannen en een Achterhoek kaart.
 
In de vernieuwde balie is een touchtafel verwerkt, waarmee de informatrices bezoekers kunnen inspireren. In de touchtafel kan informatie worden opgevraagd over bijvoorbeeld attracties en musea, eten en drinken of sportieve activiteiten. Door middel van foto’s en filmpjes krijgt de bezoeker een goed beeld van de diverse belevenissen in de regio. Ook zijn er routekaarten voor wandelen of fietsen opgenomen in de tafel.
 
Rene Swienink, voorzitter van de VVV Ruurlo, is blij met de vernieuwing. “De gast vraagt vandaag de dag andere zaken dan een aantal jaar geleden. Daar speelt de vernieuwde VVV helemaal op in. Ook voor inwoners is het een bezoek meer dan waard.

Stimuleringsprogramma Achterhoek Toerisme

De vernieuwing van VVV Ruurlo maakt onderdeel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven. Er wordt hierbij gewerkt aan de realisatie van gastvrijheidspunten (kleinere locaties met beperktere interactiviteit) en inspiratiepunten (grotere locaties met veel interactiviteit). Bij alle locatie staat inspiratie van inwoners en gasten, de identiteit van de omgeving en een eigentijdse uitstraling centraal. De transformatie naar een gastvrijheidspunt van de VVV Ruurlo is mede mogelijk gemaakt door een forse financiële bijdrage van de zelfstandige Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), waar de VVV Ruurlo onderdeel van is en door het voortvarende en constructieve overleg met Achterhoek Toerisme, het eerste gastvrijheidspunt dat is geopend in de Achterhoek. VVV Winterswijk zal als eerste inspiratiepunt in april open gaan.