Wild eten in de Achterhoek – culinaire traditie weer geopend!

11-10-2021

Auteur: Achterhoek Toerisme

Met 31 deelnemende restaurants en ruim 65 arrangementen is de Achterhoek klaar om de wildliefhebbers gastvrij te ontvangen.

VETHUIZEN, 11 oktober 2021 - Het wildseizoen is weer geopend! Al 41 jaar werken de Achterhoekse wildrestaurants samen om te laten zien dat je in de Achterhoek moet zijn voor deze culinaire traditie. Op maandag 11 oktober is het wildseizoen traditioneel geopend bij Havezathe Carpe Diem in Vethuizen. De opening onder begeleiding van de Jachthoornblazers ‘De Keilers’ is verricht door wethouder Martin Som van de gemeente Montferland en de deelnemende locatie door het hijsen van de wildvlag.

Dat het wildseizoen voor de Achterhoekse restaurants belangrijk is zien we aan de blijvende groei van reserveringen van de arrangementen. Wild eten in de Achterhoek is écht een traditie, en veel mensen komen er elk najaar opnieuw voor naar deze regio. Daarnaast genieten zij van de rust en de ruimte in de Achterhoek door te wandelen en musea te bezoeken. “Door de samenwerking van de restaurants hebben we een groot bereik, waarbij we ook de doelgroep in de randstand en nu ook weer over de grens weten te bereiken” Aldus Carina de Groot van Achterhoek Toerisme.

Achterhoeks wild
De wildrestaurants serveren vanaf half oktober smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper.

Wat maakt het Achterhoekse wild nu zo lekker? “In de Achterhoek vind je een mooie afwisseling van bossen, velden en akkers. Daardoor hebben de dieren veel verschillende kruiden en zaden tot hun beschikking. Ze voelen ook geen stress, want er is altijd voedsel in overvloed. Al deze facetten hebben een gunstige invloed op de smaak en de malsheid van het vlees” volgens Erik Wolters de wildleverancier van de Achterhoek.

Nieuwe deelnemers
Elk jaar sluiten er weer nieuwe horecabedrijven aan. Dit jaar zijn dat Het Montferland in Zeddam, De Wijnhuistoren in Zutphen, Het Wapen van Heeckeren in Hummelo, Blend 61 in Winterswijk en Brasserie de Heerlyckheid in Bredevoort

Nieuwsgierig geworden? Informatie over de restaurants die vanaf half oktober de heerlijkste wildgerechten serveren vind je op wildetenindeachterhoek.nl. Hier bestel je ook gratis het wildmagazine voor thuis.