Warm welkom voor eerste bezoekers van Achterhoekse musea

04-06-2021

Auteur: Achterhoek Toerisme

Achterhoek, 4 juni 2021 – Zaterdag 5 juni is het dan eindelijk zover, de musea mogen weer open na een half haar lang gesloten te zijn geweest in verband met de lockdown. En dat is reden tot feest. Hoe blij de musea in de Achterhoek zijn om weer publiek te mogen ontvangen, blijkt uit diverse ludieke openingsacties. Eén daarvan is dat de bezoekers een notitieboekje cadeau krijgen met daarin een full colour overzicht van de mooiste museumstukken van de Achterhoekse musea.

Gratis welkomstgeschenk vanuit de campagne Musea in de Achterhoek

“De eerste museumbezoekers krijgen een gratis notieboekje dat we speciaal hebben laten maken om de bezoekers extra warm welkom te heten” vertelt Meike Prollius, projectcoördinator ‘Musea in de Achterhoek’ bij Achterhoek Toerisme. Het notitieboekje is ontwikkeld vanuit de campagne Musea in de Achterhoek, een marketingcampagne die in 2015 op initiatief van een aantal grote Achterhoekse musea en Stichting Achterhoek Toerisme is gestart. Jaarlijks is er vanuit de campagne via diverse kanalen, waaronder landelijke tv- en/of radiocommercials aandacht voor het rijke kunst- en cultuuraanbod van de Achterhoek. Inmiddels telt de campagne 30 deelnemers waaronder Museum MORE in Gorssel, Museum MORE-Kasteel Ruurlo, Lalique Museum Nederland in Doesburg, Museum Villa Mondriaan in Winterswijk, Kasteel Huis Bergh in – s ‘Heerenberg en de Musea Zutphen. 

Het gratis notieboekje is bij de aangesloten musea, vanaf 9 juni gratis te verkrijgen (zolang de voorraad strekt). Welke musea deelnemen aan de campagne zie je op www.musea-achterhoek.nl.

Bezoekers bepalen zelf hun entreeprijs 

“Wat is het je waard om eindelijk weer naar het museum te kunnen? Na maanden niet de mogelijkheid te hebben gehad, wordt de hunkering naar kunst en cultuur steeds groter. Dan is het natuurlijk een ontzettend leuke stunt om je bezoekers de vrijheid te geven te betalen naar wat het ze waard is om weer een museum te kunnen bezoeken”, vertelt Meike Prollius. Een aantal musea doet mee aan deze stunt. Andere verwelkomen hun bezoekers de eerste dag(en) met gratis entree of hebben een andere ludieke welkomstactie. “Laat je verrassen en geniet van al het moois dat de musea in de Achterhoek je te bieden hebben”, aldus Prollius. 

Nieuwe tentoonstellingen

De musea hebben niet stilgezeten tijdens lockdown en allerlei nieuwe tentoonstellingen voorbereid. Zo verwelkomt MORE zijn publiek met een grote overzichtstentoonstelling van het oeuvre van Konrad Klapheck. Wie Museum Villa Monriaan in Winterswijk binnenstapt treft een heel nieuw museum aan met drie gloednieuwe tentoonstellingen en een nieuwe multimediaguide. Ook is een aantal tentoonstellingen dat in verband met de lockdown niet of nauwelijks toegankelijk is geweest voor publiek, verlengd. Zo is de tentoonstelling van Bob Ross | Happy Painting bij Museum MORE verlengd t/m 5 september 2021. De tentoonstelling Koninklijk Licht bij het Lalique Museum Nederland is nog tot en met 24 juni te bewonderen. Kijk voor een actueel overzicht van alle tentoonstellingen op www.musea-achterhoek.nl/tentoonstellingen

Openingsdata variëren

Vanuit de overheid is het vanaf 5 juni voor musea weer geoorloofd bezoekers te ontvangen. Een aantal Achterhoekse musea gaat echter pas open op de eerder aangekondigde datum van 9 juni, of nog later. Check vooraf de openingstijden van het museum naar keuze en reserveer je bezoek online of telefonisch. Laat je voor je eerstvolgende museumbezoek inspireren op www.musea-achterhoek.nl.